DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69
Posty: 4645
Rejestracja: pt maja 28, 2010 9:28 pm
Lokalizacja: NH

Postautor: stazyja69 » wt lut 21, 2012 2:36 pm

dzuhas pisze:przypomnialem sobie jak ja ostatnio pieszczotliwie okreslalem - PORNOKNYSZA - ze wzgledu na swoja delikatnosc, subtelnosc i wyrafinowanie. a wlasciwie ich brak


El_Pendzlitho
Posty: 46
Rejestracja: ndz lut 20, 2005 12:11 pm
Lokalizacja: NH
Kontakt:

Postautor: El_Pendzlitho » wt lut 21, 2012 4:23 pm

ja mogę polecić kebaba w stosunkowo niedawno otwartym lokalu przy rondzie Mogilskim w stronę UEK, naprawdę MEGA dobry, a sos ostry najlepszy jaki jadłem.
HKS

krowodrzaHKS
Posty: 816
Rejestracja: czw sty 19, 2006 4:13 pm
Lokalizacja: krowodrza

Postautor: krowodrzaHKS » wt lut 21, 2012 4:24 pm

Juhas, a gdzie dokładnie można dostać tę pornoknyszę?
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

dzuhas
Posty: 2395
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt lut 21, 2012 9:49 pm

Złoty wiek , pawilony na przeciwko "labiryntu". obecnie jestem unieruchomiony(l4) wiec moge sie tam doczolgac(doslownie) np. jutro. apropo . jakis darmowy (nfz) ortopeda w okolicy Oswicenia ? ja chodze na Rozrywki ale ten chlop mimo ze mnie lubi i wypisuje mi co chce chce to do leczenia sie nie nadaje

ps . uprzedzajac - na prywaciarza mnie nie stac
pzdr Osiek

dzuhas
Posty: 2395
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » czw lut 23, 2012 1:33 pm

dzisiaj kolejne podejscie do kebaba El Diablo - ostry w ciescie z kurczakiem 7/10

ostatnia proba byla robiona w drugim dniu picia bez jakiegokolwiek podkladu wiec wymaga jeszcze jednego podejscia do wolowiny na srednim sosie w celu uwierzytelnienia ;)
pzdr Osiek

JOK_NH
Posty: 4762
Rejestracja: czw kwie 28, 2005 7:21 pm
Lokalizacja: Wschodnia Strona Miasta

Postautor: JOK_NH » ndz lut 26, 2012 7:56 pm

dzuhas pisze:dzisiaj kolejne podejscie do kebaba El Diablo - ostry w ciescie z kurczakiem 7/10

ostatnia proba byla robiona w drugim dniu picia bez jakiegokolwiek podkladu wiec wymaga jeszcze jednego podejscia do wolowiny na srednim sosie w celu uwierzytelnienia ;)


He,he. Mi tam ten kebab wchodzi. Dałbym 6/10. Mam wrażenie, że jego jakość zależy od pory dnia, w której się go je.

Restauracja Yummie w Bonarce. Spoko szama i do tego do 16 fajny zestaw - codziennie inny - za 12 zł. Mają jeszcze filię w Rynku, ale tam pewnie nie ma tej promocji.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Posty: 3416
Rejestracja: pn sie 23, 2004 5:01 pm
Lokalizacja: http://www.Hutnik.krakow.pl
Kontakt:

Postautor: metal » pn lut 27, 2012 9:11 am

NIE POLECAM: Dominium w CH Krokus.

Stosunkowo drogo, mało smacznie, obsługa mało profesjonalna.

Za te same pieniądze można zjeść smaczniej w prawdziwej restauracji (ze średniej półki).
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

DamianHKS
Posty: 73
Rejestracja: wt lis 11, 2008 11:51 am
Lokalizacja: NH

Postautor: DamianHKS » pn lut 27, 2012 11:31 am

Przeglądając ten temat myśle,że mógłbym pomóc w znalezieniu fajnego miejsca,a to do "oficjalnego"wyjścia z kobietą a to do zapchania sie byle czym:) Przygode rozpocznijmy od naszej ukochanej Nowej Huty:
Pizzerie:
Banolli-średnio polecam,nawet dobry kebab,ale reszta słaba
Dogrywka-B.dobra pizza z dobrych jakościowo składników
Palermo-Średnio
Boom-Dobra pizza i dania.Miły lokal choc niezbyt miła okolica na spacer:)
Aroma-pizza tylko na telefon,ale na prawde warta uwagi na pusty brzuch:)
Pizza Hut-wysoka cena,znana marka
Telepizza-ceny z kosmosu(czasem promocje),pizza średnia
Warka Pub-Smacza pizza

Budki "smakosza":
W tej "dziedzinie" powiem szczerze jestem...słaby.Wasze pornoknysze i rożne tego typu rzeczy,są dla mnie zapchaniem sie i staram sie jeśc takie rarytasy tylko od "święta".
Uważam,iż lepiej podejśc sobie do naszego wspólnego znajomego na kiełbase lub mięsko z grilla pod NCK,niż torturowac sie:)

BAR:
os.Na Skarpie-pierożki mistrzostwo świata,cena "menu" naprawde warte uwagi,choc lokal może troche odrzucac,ale to kwestia gustu
PC-jak wyżej,ale jedzenie mojim zdaniem słabsze
os.Teatralne-miejsce miłe,lecz ceny jak na "bar" nie za ciekawe.
os.Dąbie-bar z nowszej daty,bardzo ciekawe dania w fajnych cenach

Restauracje Nowa Huta:
Restauracja "JB"-upadli na pysk...jedzenie stare(mały ruch),kiedyś ciekawe miejsce
Błękitna Laguna-Miło,fajnie,czysto i fajne ceny
Forint-Ogromne "placki po węgiersku" jak i reszta nawet dobra
Zajazd Szlachecki-ładny wystrój,co równomiernie podnosi walory smkowe jak i cenowe:)
Santorini-Miło i smacznie:)
Oberża Czarny Koń-fajne miejsce,choc mały ruch

Restauracje Rynek i okolice:
Miód Malina-Miło,średnie ceny...duża liczba gości
Marmolada-typowo Włoskie smaki,dobre jedzienie z cenami jak powyżej
Wesele-wyższy standart cenowy jak i samkowy
Brawa dla Krakowskich ksieży za te 3 restauracje jak i Hotele,apartamenty itp.:)
Pod Wawelem-fajne promocje,duża liczba gości
Pod Aniołami-wyższy standart miejsca,jak i cen:)
Chaczapuri-ciekawe ceny,dużo jedzienia,ale słabo jakościowo
Wentzl-znana marka,ale to już nie to samo co kiedyś
Wierzynek-to samo co wyżej
Yummie-średnie,choc takie "zdrowe" KFC bym powiedział:)
Soprano-znana marka i stały dobry poziom
Papryczki 3-Dobra pizza z pieca opalanego drewnem
Papryczki 5-ciekawe smaki+pizza jak wyżej w dobrej cenie
Taco-fajna knajpka i super wystrój.Jedzenie dobre typu.burito+nachos:)
Corleone-dobra włoska restauracja w spokojnym miejscu
The Mexican-fajna oprawa podania jak i jedzenie.Polecam sernik podany przez Zorro:)
Del Papa-Włoska knajpka z własnego wyrobu makaronami
Milano-jak wyżej
Bonarowski-restaurcja z bardzo wysokiej półki
Cyklop-pierwsza pizza z pieca opalanego drewnem,stały poziom,stali klienci
Trattoria Pergamin-bardzo fajna knajpka zlokalizowana przy pętli "Cichy Kącik"
Jeffs-Fajne promocje,miłe kelnerki:)

To są moje oceny i sugestie,które mogą wymagac dyskusji:)
oceniłem miejsca,które chyba są warte uwagi i myśle,że komuś sie to przyda:)
Hutnik Krakow Hooligans

DamianHKS
Posty: 73
Rejestracja: wt lis 11, 2008 11:51 am
Lokalizacja: NH

Postautor: DamianHKS » pn lut 27, 2012 11:37 am

A tak przy okazji,to myślę,że fajnie by było rozbudowac ten temat i dokoptowac do niego,własne fantazje kulinarne jak i zapytania o dane potrawy:) myślę,że by to przeszło bo na pewno na tym forum są miłośnicy gotowania:)
Hutnik Krakow Hooligans

Awatar użytkownika
BINGONH
Posty: 2804
Rejestracja: pt maja 09, 2008 8:29 pm

Postautor: BINGONH » pn lut 27, 2012 7:47 pm

To jako twórca tematu rozpocznę naukę gotowania

Na początek danie al' mexico

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli

Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.

Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa

Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem :) )
2 na kotlety mojego pomysłu 8)

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950
Posty: 3933
Rejestracja: czw sie 26, 2004 1:39 am
Lokalizacja: Wąwozowa City

Postautor: OŻÓG 1950 » pn lut 27, 2012 8:06 pm

Bingo, może byś tak otworzył stoisko gastronomiczne na SS :P

Piotrek
Posty: 3007
Rejestracja: wt wrz 09, 2008 4:41 pm
Lokalizacja: kur2nów

Postautor: Piotrek » pn lut 27, 2012 8:09 pm

Bingo, to jest coś ala "chili con carne", można to zrobić w formie zupy. Podsmażyć tylko miensko a potem wszystko go gara i jeszcze ząbek czosnku posiekany. Chwile pogotować i jest rewelacja

SIMON NH
Posty: 1649
Rejestracja: wt wrz 06, 2005 1:49 pm
Lokalizacja: Nowa Huta

Postautor: SIMON NH » pn lut 27, 2012 8:30 pm

The Mexicana polecam MARGARITĘ ;) tą większą ;)))

Co do jedzenia to z włoskich lubię DA PIETRO na rynku a z takich ciekawych i szybkich jedzeń to noWa RESTO BAR na Kazimierzu..Fajnym miejscem są również MOMENTY na Józefa-50m od noWa
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

Troublemaker
Posty: 2733
Rejestracja: pt paź 01, 2004 2:00 pm

Postautor: Troublemaker » wt lut 28, 2012 7:54 am

BINGONH pisze:To jako twórca tematu rozpocznę naukę gotowania

Na początek danie al' mexico

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli

Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.

Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa

Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem :) )
2 na kotlety mojego pomysłu 8)


Zostawiam dziewczynę i przeprowadzam się do Ciebie. Wódki co prawda nie pijesz ale przypuszczam, że równie dobrze będziemy mogli nadmiar wolnego czasu "zabić" tematami historycznymi. :)
Quam dulce et decorum est pro patria mori

viki
Posty: 526
Rejestracja: ndz sie 29, 2004 4:26 am
Lokalizacja: KRK (74-75) NH (75-03) KRK (03-?)

Postautor: viki » wt lut 28, 2012 10:35 am

Troublemaker pisze:
BINGONH pisze:To jako twórca tematu rozpocznę naukę gotowania

Na początek danie al' mexico

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli

Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.

Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa

Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem :) )
2 na kotlety mojego pomysłu 8)


Zostawiam dziewczynę i przeprowadzam się do Ciebie. Wódki co prawda nie pijesz ale przypuszczam, że równie dobrze będziemy mogli nadmiar wolnego czasu "zabić" tematami historycznymi. :)


Biedroń byłby z Was dumny! :lol:
ezswaz aN Hutnik