Temat o wszystkim

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn mar 25, 2013 10:23 pm

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Tym razem kilka ulic dalej przywołujemy Szatana :)

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn mar 25, 2013 11:51 pm

PITROL pisze:Wesołych Świąt.

W związku z tym, że wróciłem już do siebie wypadałoby napisać Białych Świąt.
Ale że w sobotę mam akurat wolne to bym się do Limanowej przejechał.
To niech może zostaną wesołe.
:wink: :lol:
Mówię to co myślę, robię to co mówię

dUfio

Postautor: dUfio » wt mar 26, 2013 8:42 am

PITROL pisze:Nie wiem czy dostrzegacie sukces ekipy D.Tuska jak i całej Unii Europejskiej. Ten atak zimy na wiosnę świadczy o tym, że miliardy Euro wydane na walkę z globalnym ociepleniem zostały właściwie spożytkowane. Z tego powinniśmy się cieszyć a nie narzekać, że runda wiosenna w naszej buraczanej lidze będzie trwać aż dwa miesiące. Ale wy kibole, faszyści inspirowani przez kaczystowską propagandę tego niedoceniacie. Kończę już, bo pić się chce a do sklepu daleko.
Wesołych Świąt.

walka z globalnym ociepleniem i ochłodzenie klimatu przyczyniły się do sukcesów naszych sportowców w dyscyplinach zimowych :!:
A jak komuś nie pasuje to na Cypr;)

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr mar 27, 2013 12:27 am

dUfio pisze:

Tak, a jakbym miał 101 tysięcy Euro na kącie to, z czego bym składkę członkowską zapłacił jak ściana płaczu nic nie wypłaca
:?:
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr mar 27, 2013 7:11 am

PITROL pisze:
dUfio pisze:

Tak, a jakbym miał 101 tysięcy Euro na kącie to, z czego bym składkę członkowską zapłacił jak ściana płaczu nic nie wypłaca
:?:

Provident. :wink:
Quam dulce et decorum est pro patria mori

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » czw kwie 04, 2013 6:52 pm

Potrafi ktoś podać datę roczną kiedy została przeprowadzona reforma uniwersytecka, bo nie mogę doszukać sie w necie? Chodzi mi o rozdział pomiędzy studiami 3-letnimi licencjackimi, plus 2 lata magisterka.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » pt kwie 05, 2013 11:09 am

Z tego co pamiętam, to od roku akademickiego 2005/2006 pierwsze roczniki zaczynały studia już w systemie 3+2.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt kwie 05, 2013 5:06 pm

Ok, dzięki.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

flagus

Postautor: flagus » śr kwie 10, 2013 11:23 am

Dzisiaj testowo uruchomiono TV Republika.
http://www.telewizjarepublika.pl/
Gmyz, Ziemkiewicz, Gargas, Terlikowski, Sakiewicz, Wildstein i wielu innych.
Dzisiaj (chyba) tylko przez internet, ale niedługo kablówki i platformy cyfrowe.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr kwie 10, 2013 10:42 pm

Tendencyjny komentarz :?:
http://natemat.pl/57457,mamy-klopoty-wy ... la-na-zywo

Właśnie na tvn24 widziałem kolegę Ożóga na pierwszej linii frontu.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn maja 27, 2013 10:28 pm

Przewrócili policjantów i kopali, bo nie dali im pić piwa

Posterunkowa i sierżant z ósmego komisariatu policji w Lublinie mieli zostać skopani tylko dlatego, że próbowali uspokoić bandę młodych ludzi urządzających sobie popijawę przy wejściu do baraku przy ul. Turystycznej 3
Funkcjonariusze z komisariatu dworcowego (tak popularnie określa się policyjną ósemkę) wczoraj po godz. 20 przyjechali na wezwanie do grupy ok. 10 osób, które piły piwo i zachowywały się dość głośno przy wejściu do mieszkań socjalnych przy ul. Turystycznej 3, w pobliżu hipermarketu Leclerc.

Posterunkowa i starszy sierżant z "ósemki" zaczęli po kolei legitymować osoby stojące przed wejściem na klatkę do jednego z domów.

Jeden z mężczyzn nie potrafił podać swoich pełnych danych. Mundurowi poprosili go do radiowozu, aby sprawdzić go w systemie.

W tym czasie do auta podszedł 44-letni Sławomir S. Zarzucał policjantom, że się czepiają, bo nie dzieje się nic złego. Po chwili do Sławomira S. dołączyli kolejni "piwosze", w tym kobieta. Otoczyli i kopali radiowóz, wyzywali mundurowych.

Posterunkowa, widząc, co się dzieje, wezwała posiłki, a potem razem ze starszym sierżantem wyszła z auta. Oboje prosili agresorów, aby się uspokoili. Nie poskutkowało.

Funkcjonariusze użyli gazu łzawiącego. Napastnicy tylko na chwilę się rozpierzchli. Po chwili próbowali znowu otoczyć mundurowych. - Wymachiwali rękami, próbowali nas kopać i bić pięściami - wynika z relacji posterunkowej.

Starszy sierżant został pchnięty na maskę stojącego obok samochodu. Bronił się, rozpylając gaz. Miał też dostać w twarz od jednego z mężczyzn.

Razem z policjantką zostali przewróceni na ziemię i przez krótką chwilę kopani. W tym momencie przyjechały pierwsze posiłki. W sumie pięć samochodów z 10 policjantami. W ciągu półtorej godziny wyłapano pięciu napastników, którzy zdążyli się rozbiec. Szósty został zatrzymany w poniedziałek.

Napadnięci funkcjonariusze mają siniaki na plecach i klatce piersiowej. Przebadano ich w szpitalu MSWiA przy ul. Grenadierów i zwolniono do domów. Starszy sierżant narzeka na ból rogówki oka spowodowany gazem. Wiadomo, że jeden z mężczyzn wyrwał policjantowi miotacz gazu.

Zatrzymani to 18-letni Marcin P., 21-letni Paweł P., 24-letni Marcin G., 24-letni Kamil P., 26-letni Tomasz S. oraz 44-letni Sławomir S. Ten ostatni miał się chwalić po zatrzymaniu, że w więzieniach spędził już 20 lat. W rzeczywistości odsiedział za różne przestępstwa 14 lat. Marcin G. też nie jest aniołem. Ma wyrok w zawieszeniu za narkotyki i zarzuty w sprawie o usiłowanie rozboju.

Dziś po południu z redakcją skontaktowała się kobieta przedstawiająca się jako mieszkanka baraków przy ul. Turystycznej 3a.

Stwierdziła, że zaatakowani policjanci sami byli agresywni. Kazali młodemu mężczyźnie przeliterować jego nazwisko, ale starszy sierżant nie potrafił go zapisać. To dało początek awanturze. - Dzieci gazem potraktowali - upiera się kobieta. - Całe baraki za nich poświadczą. A policjantki nikt nie kopał. Wymyśliła to sobie - dodaje.

Tymczasem w komendzie miejskiej poturbowani policjanci rozpoznają i określają rolę w napaści każdego z zatrzymanych. Być może jeszcze dziś zostaną przewiezieni do prokuratury. Śledczy mogą postawić im zarzuty czynnej napaści na funkcjonariusza, za co grozi do 10 lat więzienia.

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » wt lip 09, 2013 1:18 am

Obrazek

wreszcie cos normalnego :lol: ciekawe kto tam zagra niby

dUfio

Postautor: dUfio » wt lip 09, 2013 8:06 am

czyzby retro party się przejadlo po 8 latach :lol: i pozazdroscili retro time in atack ewidentnie;)

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » wt lip 09, 2013 12:53 pm

dUfio pisze:czyzby retro party się przejadlo po 8 latach :lol: i pozazdroscili retro time in atack ewidentnie;)

obawiam się i to dość poważnie że RTIA to do pięt nie dorasta. ;)

pablo

Postautor: pablo » sob sie 03, 2013 11:29 pm

Polak Węgier dwa bratanki .... w wykonaniu zespołu Hungarica (...członkowie zespołu sympatyzują z węgierskimi klubami piłkarskimi Ferencvárosi TC i Dunaszerdahelyi AC. Sympatia ta przejawiła się m.in. w napisaniu hymnu dla klubu z Dunaszerdahely za wikipedią )
https://www.youtube.com/watch?v=FWEWoIjdaSA
Fajny kawałek z polskimi napisami
https://www.youtube.com/watch?v=X0OcPDotFds
Jak ktoś wypoczywa na północy grają na tym zlocie pojazdów militarnych:
http://www.zlot.bornesulinowo.pl/letni/?page_id=18