OŻÓG 1950 pisze:a Ty Robin rusz dupę i jedź do klubu
co prawda nie zgadzam sie z Robinem - zarowno odnosnie stanu faktycznie jak i prognoz
ale uwazam takie (jak jego) podejscie za bardzo pozyteczne, szczegolnie ze trudno mu nie przyznac po czesci racji (szara trzecioligowa rzeczywistosc i brak sponsora sa faktem)
krytyczne - nawet skrajnie krytycznie - zdanie powinno raczej sklaniac do refleksji i zastanowienia sie czy nie ma czegos na rzeczy, a nie kierowania osobistych pretensji
kadzy z nas ma pelne prawo krytykowania tego co sie dzieje w klubie (dzialaczy, trenerow, pilkarz, nawet

masazystow) - bo taka jest rola odbiorcow uslug - jakimi jest rozrywka dostarczana przez kluby pilkarskie, tak kinoman moze skrytykowac na maksa rezysera, aktora - nawet jak nie widzial na oczy kamery, jak i kibic moze skrytykowac dzialaczy pilkarskich
a to czy dany kibic cos robi dla klubu, czy jezdzi na wyjazdy, czy przygotowuje prezentacje, nie ma zadnego znaczenia
jest po prostu odbiorca uslugi i ma pelne prawo do krytykowania jej jakosci, tak samo jak ja mam pelne prawo do skrytykowania tego czym sie Robin zajmuje zawodowo, albo kazdy ma pelne prawo do skrytykowania tego czym ja sie zajmuje _zawodowo_ i za co biore pieniadze
to tyle - moze troche subiektywnie, bo tez kilka razy mialem swoje zdanie i bylem podobnie traktowany jak Robin
wiele przykladow (historycznych) ukazuje ze unikanie krytyki i takie do niej podchodzenie powoduje ze nei dostrzega sie pewnych zagrozen i samemu ponosi sie negatywnie konsekwencje
pomijam juz fakt, ze forum czytaja zapewne kibice innych klubow i takie odnoszenie sie w gronie naszym (w skali kraju czyw porownaniu do lokalnych rywali niewielkim) kompromituje nas
jeszcze inna sprawa, czy to czas na narzekanie, ja tam zawieszam wszelkie pretensje i pesymizm, jak ktos ma wierzyc to my pierwsi, bo inaczej nie ma szans zeby pilkarze z wiara podeszli do sezonu
moje prognoza na tym forum jest prosta: w tym sezonie wygramy nasza grupe i awansujemy do 2ligi
tak, btw tego jak jest wielu do pomagania klubowi, czy ktos moze mi przeslac aktualne logo Hutnika?
pozdro
al