Praca wykonana przez Marketingowca w grudniu 2005:
- podpisanie umowy z firmą JAKO Sport (Hurtownia sprzętu sportowego), dotyczącej reklamy pod halą balonową;
- podpisanie umowy na okres próbny z firmą Marelin Group, dotyczącą pośrednictwa w poszukiwaniu reklamodawców (koszty: minimalna prowizja oraz % od wpływu z reklamy) [! taki krok został podyktowany minimalnymi efektami mojej pracy jeśli chodzi o nakłonienie firm do wsparcia Hutnika oraz doświadczeniem pokazującym, jak znaczącą rolę w tej kwestii mają: praktyka, obycie na rynku oraz kontakty osobiste !];
- przeprowadziłęm rozmowy z dwiema firmami w sprawie reklamy na stadionie - w obu przypadkach, ze względu na kończący się rok zaproszono mnie do rozmów w styczniu;
- wraz z "Ojcem" (Jakuza) tej stronki rozpoczęliśmy ostatni etap tworzenia serwisu informacyjnego Sportowej Spółki Akcyjnej, pod adresem:
www.hutnik-krakow.pl ;
- rozpocząłem działania majace na celu wydanie płyty DVD "Hutnik Kraków Jesień 2005" - czyli zebranie skrótów z wszystkich (!) meczów Hutnika z zakończonej rundy;
- sukcesem zakończyły się akcje: poszukiwań laptopa dla sztabu trenerskiego, organizacja hutniczego Mikołaja (wspólnie ze Stowarzyszeniem Pomocy Młodym Talentom Sportowym Hutnik oraz Stowarzyszeniem Suche Stawy) w ośrodkach: "Na Górali" (Stow. U Siemachy) i ZPOW nr 1 na os. Szkolnym;
- sfinalizowałem wydanie kalendarzy Hutnika na rok 2006 oraz powróciłem do tradycji oklejania ścian pokojów plakatami swoich ulubieńcow, wydając (dzięki pomocy Mirasa) plakat Piłkarskiej Reprezentacji Nowej Huty.