Hutniczy marketing

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pn gru 12, 2005 3:20 pm

marketing pisze:...- udane rozmowy ze sponsorem chcącym reklamować się pod balonem (finalizacja, gdy zostaną oddane szatnie);
-...
Piotrek a myslales nad zagospodarowaniem krat, ogrodzenia okalającego balon, o zainstalowaniu tam jakis tablic pod banery...??

mam pytanko - probowales proponowac firmom reklame na takich nosnikach jak "balony" takie jak ponizej (Seat i R20)? Swego czasu(jesli sie nie myle) pizza hut miala taki balonik na SS, a wywiesili go wtedy bo robili jakas promocje na Hutniku tzn jakis tam numer biletu byl losowany i posiadacz takiego biletu dostawal pizze...

moze to troche glupie ale...

Obrazek

Obrazek

dUfio

Postautor: dUfio » pn gru 12, 2005 3:51 pm

pamietam ze na meczu Hutnik-Hutnik 90 w 2001 roku były tez jakies alony, nie pamietam dokladnie co to było ale nie wiem czy nie czasem piwo Zagłoba (?)

co do tego co Hds mowil było to w sezonie 01/02 min. na meczu z ŁKSem u siebie

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » pn gru 12, 2005 4:47 pm

Dziękuje za odpowiedź.Myśłałem że to już jest w miare dograne soro w artykule napisane było że od stycznia będziemy wspierani finansowo przez Mittala.Pewnie znowu nic z tego nie wyjdzie,ale poczekamy zobaczymy.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Awatar użytkownika
japierdole

Postautor: japierdole » pn gru 12, 2005 4:56 pm

Michas pisze:Dziękuje za odpowiedź.Myśłałem że to już jest w miare dograne soro w artykule napisane było że od stycznia będziemy wspierani finansowo przez Mittala.Pewnie znowu nic z tego nie wyjdzie,ale poczekamy zobaczymy.
gdzie? :?: jakieś źródlo podaj
FCObrazek69

Awatar użytkownika
PSKNHKS

Postautor: PSKNHKS » pn gru 12, 2005 5:30 pm

japierdole pisze:gdzie? Question jakieś źródlo podaj

Z tematu "ISPAT"

Radny Twaróg będzie postulował, aby w grudniu br. podpisano w obecności m.in. prezydenta miasta Krakowa wspominaną umowę pomiędzy MSP a SSA Hutnik Kraków, aby już od stycznia 2006 r. umowa przynosiła Hutnikowi korzyści. O wszystkim będziemy informować na bieżąco w serwisie NOWA HUTA NON STOP!

Oby tym razem nie były to tylko marzenia i życzenia. Każdy pieniądz się przyda.

GallAnonim

Postautor: GallAnonim » pn gru 12, 2005 6:13 pm

Mógłbym prosić o jakiś projekt kalendarza ??

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn gru 12, 2005 7:08 pm

Radny Twaróg będzie postulował (...), aby już od stycznia 2006 r. umowa przynosiła Hutnikowi korzyści.

Człowieku nie załamuj mnie :?

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » pn gru 12, 2005 9:18 pm

OŻÓG 1950 pisze:
Radny Twaróg będzie postulował (...), aby już od stycznia 2006 r. umowa przynosiła Hutnikowi korzyści.

Człowieku nie załamuj mnie :?

O co ci chodzi Ożóg??To jest fragment tekstu który jakiś czas temu ukazał się na www.nowahuta.org.pl.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pn gru 12, 2005 9:49 pm

tak - ale nie ma tam ani slowa o tym ze na 100 procent mittal bedzie wspieral Hutnika, tylko jest mowa o tym iz

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn gru 12, 2005 10:02 pm

No właśnie :)

HDS mnie rozumie :) heh

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » sob sty 07, 2006 11:30 am

no juz prawie 10 stycznia z utesknieniem czekam na sprawozdanie z pracy marketingowca
Hutnik Centrum B

marketing

Postautor: marketing » śr sty 11, 2006 9:30 am

Praca wykonana przez Marketingowca w grudniu 2005:
- podpisanie umowy z firmą JAKO Sport (Hurtownia sprzętu sportowego), dotyczącej reklamy pod halą balonową;
- podpisanie umowy na okres próbny z firmą Marelin Group, dotyczącą pośrednictwa w poszukiwaniu reklamodawców (koszty: minimalna prowizja oraz % od wpływu z reklamy) [! taki krok został podyktowany minimalnymi efektami mojej pracy jeśli chodzi o nakłonienie firm do wsparcia Hutnika oraz doświadczeniem pokazującym, jak znaczącą rolę w tej kwestii mają: praktyka, obycie na rynku oraz kontakty osobiste !];
- przeprowadziłęm rozmowy z dwiema firmami w sprawie reklamy na stadionie - w obu przypadkach, ze względu na kończący się rok zaproszono mnie do rozmów w styczniu;
- wraz z "Ojcem" (Jakuza) tej stronki rozpoczęliśmy ostatni etap tworzenia serwisu informacyjnego Sportowej Spółki Akcyjnej, pod adresem: www.hutnik-krakow.pl ;
- rozpocząłem działania majace na celu wydanie płyty DVD "Hutnik Kraków Jesień 2005" - czyli zebranie skrótów z wszystkich (!) meczów Hutnika z zakończonej rundy;
- sukcesem zakończyły się akcje: poszukiwań laptopa dla sztabu trenerskiego, organizacja hutniczego Mikołaja (wspólnie ze Stowarzyszeniem Pomocy Młodym Talentom Sportowym Hutnik oraz Stowarzyszeniem Suche Stawy) w ośrodkach: "Na Górali" (Stow. U Siemachy) i ZPOW nr 1 na os. Szkolnym;
- sfinalizowałem wydanie kalendarzy Hutnika na rok 2006 oraz powróciłem do tradycji oklejania ścian pokojów plakatami swoich ulubieńcow, wydając (dzięki pomocy Mirasa) plakat Piłkarskiej Reprezentacji Nowej Huty.

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » czw lut 09, 2006 9:17 pm

9.02 czekamy marketingowcu:)
Hutnik Centrum B

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pt lut 17, 2006 11:57 am

17 LUTY i dalej NIE MA SPRAWOZDANIA.... Bedzie?? :roll:
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

marketing

Postautor: marketing » ndz lut 19, 2006 9:06 am

Czego dotyczyła praca Marketingowca w styczniu 2006;
- spotkania i rozmowy na temat reklamy na stadionie z przedstawicielami 3 firm – efekt: w jednej sprawa akceptacji (formy i wysokości inwestycji) reklamy na Hutniku jest rozpatrywana przez zarząd, dwie pozostałe zastanawiają się czy jest to dla nich korzystne;
- przygotowanie oferty sponsoringu meczów dla dwóch banków (powtórzenie akcji bilet za 1zł);
- promocja otwarcia Hali Balonowej na Hutniku (media, władze);
- przygotowanie materiałów promujących Hutnika jako ośrodek treningowy dla finalistów EURO 2012;
- uczestnictwo Hutnika w losowaniu biletów na Mundial organizowane przez MPZN;
- przygotowanie materiałów uzupełniających dla trwających rozmów z Mittal Steel Poland (charakterystyka obiektów i miejskich inwestycji; specyfika szkolenia młodzieży w Hutniku; rola klubu w procesie rewitalizacji NH);
- przygotowanie wraz ze Stowarzyszeniem „Suche Stawy” pierwszej płyty DVD archiwizującej piłkarską rundę jesienną 2005;
- kontynuacja akcji mającej na celu ujednolicenie strojów treningowych pierwszej drużyny – zakup czapek polarowych do treningów;

Ponadto w wyniku rozmów Prezesa Handziuk zostały prolongowane umowy raklamowe (banery wokół stadionu).

Ten temat jest miejsce, w którym można zgłaszać pomysły na temat kierunków moich telefonów i wizyt, a także idei akcji promcyjnych.