Nowy Prezes Hutnika

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

bn

Postautor: bn » ndz sie 19, 2007 6:26 pm

metal pisze:Faktyczny posiadacz Hutnika może bez naszej (kibiców) zgody zatrudniać kogo chce, sprzedawać jakiego piłkarza chce, zmienić barwy, nazwę, stroje, oddawać utalentowanych juniorów i.... chuj nam wszystkim do tego. Niestety.

Mogę spytać kto jest aktualnie większościowym udziałowcem Hutnika? Pamiętam, że kiedyś był nim KS Hutnik, który jednak potem nieszczęśliwie przeszedł w stan upadłości...

Ambasador

Postautor: Ambasador » ndz sie 19, 2007 7:51 pm

Było to jakoś pod koniec ubiegłego roku w 1949 club. Siedział na herbatce Skowronek ze starymi kompanami z HiL. No i pytali go ci kompani, co dalej, co on teraz będzie robił, Mittal przecież czyści wszystko? Pan Skowronek na to, że spoko, spoko, wszystko będzie ok! Właśnie załatwia sobie miejsce w KS Hutnik, może zostanie prezesem, może kimś obok, ale krzywda mu się nie stanie. Koledzy Skowronka zaczęli prawie bić brawo! Sam Czesław opowiadał im o tym, jak to w nowej HTS jest teraz, jakie szanse, no i że jak by coś to mogą na niego liczyć, a on sam sobie poradzi, bo cieplutko mu będzie w Hutniku. Wszyscy w tym klubie co nim kierują, są wiecznie związani z tym klubem i w ogóle. Po sobotniej grze razem z panem Czesławem o pierwszej czwórce to możemy myśleć ale od końca tabeli. Pozdrowienia dla ziomków z Rady Nadzorczej - im się k.... nigdy krzywda nie stanie! A Hutnik? A kogo to k.... obchodzi!?
A.

luko

Postautor: luko » ndz sie 19, 2007 8:48 pm

Amabasador po 1 co ma Pan Skorwronek wspolnego z wynikiem ? bo nie badrzo rozumiem. Sprawa druga wiesz jakw yglada rada nadzorcza wiesz co sie tam omawia. Jesli nie wiesz to nie pisz glupstw. Tyle odemnie
Sami Przeciw Wszystkim

Ambasador

Postautor: Ambasador » ndz sie 19, 2007 10:54 pm

Wiem co się omawia, Skowronek jest dzisiaj prezesem Hutnika, wynik sobotni ma tyle z zarządem wspólnego i Radą Nadzorczą, że zostawiono instruktora Kruka jako "trenera" Hutnika. Hutnik dzisiaj opleciony jest pajęczyną facetów nic nie robiących, lub nie mających pojęcia o nowoczesnym klubie sportowym, a Skowronek jest jednym z nich. Dla nich Hutnik to przedłużenie "roboty" na kombinacie, której pozbawił ich Mittal. A bzdury to może ty wypisujesz. Tylko to potrafisz, wielkie napinanie się na forach, śmieszne
A.

Ambasador

Postautor: Ambasador » ndz sie 19, 2007 10:54 pm

Poza tym widzę, że "Pan Skowronek" to ktoś z rodziny...
A.

luko

Postautor: luko » ndz sie 19, 2007 11:41 pm

Po 1 nikt z rodziny. Po 2 jakie napinanie ? po 3 slyszales ta rozmowe co opisywales czy ktos ci powiedzial po 4 Skowronek zostal prezesem jak sie nie myle pare dni temu moze tydzien to co ma wywalic trenera przed rozpoczeciem sezonu ?. Co do rady nadzorczej byles chociarz raz na zebraniu ze wiesz jak to wszystko wyglada. i kto sie napina ten sie napina najpierw podaj dowody na co kolwiek a nie oceniaj ludzi bo tak ci pasuje.
Sami Przeciw Wszystkim

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn sie 20, 2007 9:58 am

luko pisze:Po 1 nikt z rodziny. Po 2 jakie napinanie ? po 3 slyszales ta rozmowe co opisywales czy ktos ci powiedzial po 4 Skowronek zostal prezesem jak sie nie myle pare dni temu moze tydzien to co ma wywalic trenera przed rozpoczeciem sezonu ?. Co do rady nadzorczej byles chociarz raz na zebraniu ze wiesz jak to wszystko wyglada. i kto sie napina ten sie napina najpierw podaj dowody na co kolwiek a nie oceniaj ludzi bo tak ci pasuje.

Luko
1: To dobrze
2: najwyraźniej bronisz Skowronka i resztę kliki
3: o tej rozmowie wie kilkanaście osób od kilku tygodni, źródło jest wiarygodne.
4. przeciwko instruktorowi Krukowi protestowano nie od tygodnia tylko od roku (m. in. pisma Stowarzyszenia Suche Stawy na poczatku i koncu minionego sezonu)
5. jakich dowodów pragniesz nagrań? chyba nie wyzwiesz żadnego kolegi po szalu od Ziobr, Michników czy innych Rywinów?
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

luko

Postautor: luko » pn sie 20, 2007 10:52 am

Metal nie mam zamiaru nikogo wyzywac. Co do rozmowy jest jest to prawda okej to macie racje. Co do trenera wiem o tych pismach wiem co Stowarzyszenie mowilo na radzie nadzorczej i wiem rowniez jak zareagowala na to rada. Co do dowodow (zle mnie zrozumiano) chodzi mi o to ze nie mozna oceniac czlowieka po tygodniu pracy mozna go rozliczac po seznie np. Znam tego goscia wiem co soiagnal W HTS i wiem jakim jest czlowiekiem. Nie sadze ze przyszedl tutaj zeby siedziec na stolku i brac kase. ( ale nie mowie ze nie moge sie mylic) po sezonie mozemy wrocic do tej romzowy i albo wam przyznam racje albo nie :)
Sami Przeciw Wszystkim

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn sie 20, 2007 2:08 pm

To chyba zaszło jakieś nieporozumienia bo ten wątek nie miał na celu ocenianie czyjejkolwiek pracy a omówienie zmian jakie zaszły w zarządzie. Wierzę, że p. Skowronek wcześniej dokonał wielkich rzeczy, jednak nie podoba mi się odsunięcie jedynej "naszej" osoby - Piotrka Danka i zastąpienie go osobą mówiącą o "ciepłej posadce".
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

luko

Postautor: luko » pn sie 20, 2007 3:27 pm

Tak ale wiekszosc osob osadza prezesa juz na starcie a ze tak spytam bo to ze Piotr Danek zostal odsuniety to wiem tylko nie wiem kto zostal wziety na jego miejsce ?
Sami Przeciw Wszystkim

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » pn sie 20, 2007 7:50 pm

Pan Czesław Skowronek.- nowy prezes Hutnika powinien się wypowiedzieć jakie cele w tym sezonie chce osiągnąć i jakie zmiany chce wprowadzić w klubie. Powinna się odbyć jakaś konferencja , a cała wypowiedź zamieszczona na oficjalnej stronie klubu .
Hutnik Kraków

Ambasador

Postautor: Ambasador » pn sie 20, 2007 7:54 pm

Napinanie chłopaczku, te wszystkie debaty na tym i na każdym innym forum NIE POSUNĘŁY SPRAW HUTNIKA ANI O KROK! Gość wlazł na posadę prezesa, bo nie ma co ze sobą zrobić. Zapytaj się go i Gila ile wzięli odprawy od Mittala??? Ile, zapytaj, skąd nowe auta? Skowronek nie miał co ze sobą zrobić i siadł na Hutniku - popatrz na poczet prezesów Hutnika i działaczy Hutnika. Hutnik w PRL i teraz to jest miejsce pracy, tak jak kombinat - nie miłość do barw, przelewanie krwi za barwy, wyjazdy, troska o przyszłość, o wynik - to kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Jeden z byłych prezesów chciał wrócić i kupić wszystko pod warunkiem, że będzie miał wpływ na transfery, ostatni prezesi byli, żeby być, przypilnować robotę, pokręcić trochę przy przetargach a sport? A Hutnik? Kur.. same problemy, jakieś awanse, sprzęt piłkarski, odżywki, premie, nawet złożenie wniosku o oświetlenie stadionu - to wszystko ich przerastało o głowę, a nawet 2 głowy. Także napinaj się dalej, jak na gumiora przystało, a Hutnik w bagnie, Hutnik znowu podzielony przez kolesi ze starej bandy. Komuna pierdolnęła o glebe, a na SS ma się najlepiej jak potrafi, nawet pan Stój podwyżkę dostał!!! I nie polemizuj już ze mną bo jak wspomniałem powyżej do niczego to nie prowadzi. Jak coś dla klubu konstruktywnego zdziałasz to stawiam kawę i wysłucham cie bez problemu
A.

luko

Postautor: luko » pn sie 20, 2007 8:07 pm

Napsialem co mialem napsiac i jak uwazam nie mam zamairu z toba polemizowac masz swoje zdanie ja mam swoje. Wracajac do Mittala i odprawy to wzial tyle samo ile daja innym zeby sie zwolnili wiec nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy.
Sami Przeciw Wszystkim

dUfio

Postautor: dUfio » pn sie 20, 2007 8:21 pm

swego czasu rozmawialem z panem ktory od lat jest bardzo blisko Hutnika i objasnił mi iz prezesami i/lub działaczami HKS Hutnik Nowa Huta zostawali gosci ktorzy nie nadawali sie/zawalali taka sama dzialalnosc w HiLu poprostu nieudacznikow zeby nie psuli preznnie dzialajacego zakladu a mieli "drobne pieniazki na wlasne potrzeby" bo byliz zacnymi towarzyszami. Tak było od 1950 roku. Aż po 40 latach przez przypadek zdarzyl sie awans do pierwszej ligi i zaczely sie zjawiac nieporzadane osoby typu Pan Kmita które chciały dołorzyc na klub ale za to też chcieli miec cos do powiedzenia-po prostu przeszkadzali. Tak pewnie tez bylo z firma spod myslenic o ile ta legenda jest prawdziwa.W Hutniku mieli rzadzi swoi i tka bylo poza incydentalnym okresem 2005-2007 gdzie conieco mial do powiedzenia nie jaki pan z kruczo czarnymi lokami. ale jak widac i jego odprawili towarzysze z kwitkiem. Hutnik powstal dla Huty i jest jej nierozerwalna czescia. nierozerwalna z powodu licznych powiazan ukladow ukladzikow kolezenskich. i tak juz pozostanie na wieki wiekow.

jedyna szansa to upadniecie tego w pizdu iz zaczecie od nowa od zera ze swoimi ludzmi, swoimi kontaktami, swoim podejsciem. naszym idealistycznym niezrozumiałym dla towarzyszy i wysmiewanym przez nich. Jaskrawe przyklady ze tylko tedy droga to Katowice a zwłaszcza Lechia. tylko czy nas stac na to...?

Metal-tych samych nie ale będą ich synowie wnuki wujkowie bratankowie ktorzy zapewne juz robia kariere (?)

---

juz dawno przestałem sobie tym głowe zasmiecac,
czuje sie jak Adaś
http://youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4 (od 30 sec)
pierdole, ide wymyslac oprawe na resovie.

Krzycho

Postautor: Krzycho » pn sie 20, 2007 9:23 pm

w koncu trzeba gdzies dociagnac do emerytury ;o
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym