Wszystko o Nowej Hucie

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Staszek
Kontakt:

Gitara

Postautor: Staszek » ndz kwie 13, 2008 4:39 pm

dziadekrk pisze:Mnie to wygląda na wjazd do kombinatu, końcówka ulicy Za górą, okolice tunelu w Wadowie.

Gdzie ulica Za górą jest to nie wiem, ale to faktycznie okolice tunelu w Wadowie. Brawo!
W nagrodę drugie zdjęcia stamtąd:
Obrazek

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » ndz kwie 13, 2008 11:21 pm

Thx man 8)
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt maja 30, 2008 5:04 pm

Kraftwerk w Krakowie

Kultowy zespół niemiecki Kraftwerk będzie główną gwiazdą VI Festiwalu Sacrum-Profanum, który odbędzie się w Krakowie w dniach 14-21 września 2008 roku ? poinformowało w poniedziałek (26 maja) Krakowskie Biuro Festiwalowe.

Zespół zagra trzy koncerty w dniach 19, 20 i 21 września. Odbędą się one w hali ocynkowni chemicznej dawnej Huty im. T. Sendzimira (ArcelorMittal Poland), mogącej pomieścić 10 tysięcy fanów.

Kraftwerk to kultowy zespół niemiecki, założony w 1970 r. przez Floriana Schneidera i Ralfa Hüttera, znany ze swoich odkryć na polu eksperymentalnych syntetycznych brzmień.

czytaj dalej

Uznawany jest za pioniera nurtu techno i prekursora gatunków spod znaku elektro i house, takich jak ambient, elektropop, rave, house.

Podczas wrześniowego Festiwalu Sacrum-Profanum, poświęconego muzyce twórców niemieckich, wystąpi również m.in. formacja Ensemble Modern, która otworzy cykl koncertów poświęconych Karlheinzowi Stockhausenowi.

Ideą przewodnią Festiwalu Sacrum-Profanum jest prezentacja arcydzieł muzyki instrumentalnej i wokalno-instrumentalnej w układzie geograficznym. Poszczególne festiwale są monograficznymi przeglądami twórczości kompozytorów XIX i XX wieku według klucza narodowościowego.

W poprzednich edycjach festiwalu prezentowana była m.in. muzyka kompozytorów związanych z Wiedniem (2004), Rosją (2005), Francją (2006) i USA (2007).

Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

Jak dla mnie to full wypas. Raz, że to jedni z moich ulubionych wykonawców, a dwa, że będzie to w Hucie. Jak ktoś nie zna to poniżej macie linki z koncertów tej grupy.

http://pl.youtube.com/watch?v=PPSoAtC1Mmw

http://pl.youtube.com/watch?v=ig1UaAe52W0

http://pl.youtube.com/watch?v=xgyYBGW1ijs
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt maja 30, 2008 5:23 pm

Ja z miłą chęcia bym się przeszedł. Gdzie i po ile bilety, wiesz może?

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt maja 30, 2008 5:27 pm

Jeszcze nie wiem. Jak koncertowali pare lat temu w Warszawie bilety były jakoś w okolicach 100 zł.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt maja 30, 2008 6:23 pm

Aldaris pisze:Jak dla mnie to full wypas. Raz, że to jedni z moich ulubionych wykonawców, a dwa, że będzie to w Hucie. Jak ktoś nie zna to poniżej macie linki z koncertów tej grupy.

Precież to klasyka ;) Jak mialem kilka lat to mialem 5 kaset tego zespołu :) Mimo wszystko na dzisiejsze czasy wydaje sie smieszny - np. utwor pt. " I am a operator of my pocket calculator" :lol:

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt maja 30, 2008 6:47 pm

Aldaris pisze:Jeszcze nie wiem. Jak koncertowali pare lat temu w Warszawie bilety były jakoś w okolicach 100 zł.

Adaris daj znać, jak będziesz cos wiedział już.
THX z góry.

Awatar użytkownika
Stefek_Burczymucha

Postautor: Stefek_Burczymucha » sob maja 31, 2008 4:35 am

o curva! jestem na 1000% zajebista informacja!!!
Wasting time is an important part of living.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Kto boi się Macieja Twaroga?

Postautor: metal » sob maja 31, 2008 8:56 am

Najbardziej kojarzonego z Nową Hutą samorządowca, byłego radnego LPR-u Macieja Twaroga, nie będzie w radzie programowej obchodów 60-lecia tej dzielnicy.

Wczoraj jego popularności i wyrazistości przestraszyli się zarówno politycy PiS-u, jak i PO. Świętowanie rocznicy od początku budziło wątpliwości. Bo w końcu trudno strzelać fajerwerki z okazji powstania dzielnicy, która miała utemperować niezależność Krakowa i zmienić jego inteligenckie oblicze. Ponieważ radni lubią jednak jubileusze, uznali, że poradzą sobie z tymi sprzecznościami. I radzą jak potrafią.

Kandydaturę Twaroga do rady programowej zaproponował prezydent Jacek Majchrowski. Zaprotestowali radni. Dlaczego? Oficjalnie żaden z nich tego tego nie powie. Nieoficjalnie - powodów jest kilka. Pierwszy: radni boją się, że Twaróg, chłopak wychowany w Nowej Hucie, będzie za bardzo gloryfikował pierwsze lata jej istnienia. Drugi: tryskający energią i niekonwencjonalnymi pomysłami Twaróg mógłby zrobić coś, co popsuje układną atmosferę wokół jubileuszu (ostatnio zwrócił na przykład tytuł Nowohucianina Roku). Trzeci: świetnie wypadający w mediach Twaróg mógłby zdominować relacje z posiedzeń rady programowej. Wszędzie Twaróg! I być może właśnie to popularność najbardziej mu zaszkodziło: lepiej przecież, by dziennikarze cytowali radnych PiS-u i PO, którzy w kolejnych wyborach będą walczyć o głosy nowohucian, a nie samego Twaroga.

Organizatorzy jubileuszu zapomnieli o jednym. Tego typu fet nie organizuje się po to, by zrobić cokolwiek, przy czym będzie się można publicznie pokazać. Jeśli już wydajemy pokaźne publiczne pieniądze na jubileusz, to m.in. po to, by promować Nową Hutę, a przy okazji Kraków w całej Polsce, a może nawet i w świecie. A do tego trzeba nietypowych inicjatyw, kontrowersyjnych postaci, nieudawanego żaru w oczach, czasem nawet przejaskrawionego i nieuzasadnionego zachwytu. Czy rada złożona z obecnych radnych i urzędników (taki będzie mieć ostateczny kształt) wykrzesze z siebie to wszystko? Mody na Nową Hutę nie wykreowali przecież pracownicy magistratu. A Maciej Twaróg się do niej przyczynił.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

http://miasta.[usuwamy]/krakow/1,57820, ... roga_.html
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

1950N-H

Postautor: 1950N-H » wt cze 03, 2008 7:51 am

Mieszkańcy os. Willowego w Nowej Hucie alarmują: kombinat znów nas truje. Wczoraj osiedla w tej dzielnicy aż błyszczały się od opiłków. - Proszę do nas przyjechać - zadzwonił do nas zdenerwowany mężczyzna. - Zobaczycie!

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malo ... em,1120745
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

ippon

Postautor: ippon » wt cze 03, 2008 6:35 pm

1950N-H pisze:Mieszkańcy os. Willowego w Nowej Hucie alarmują: kombinat znów nas truje. Wczoraj osiedla w tej dzielnicy aż błyszczały się od opiłków. - Proszę do nas przyjechać - zadzwonił do nas zdenerwowany mężczyzna. - Zobaczycie!

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malo ... em,1120745

looknijcie na komentarze... ;/

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr cze 04, 2008 9:52 am

Kurwa czytać sie nie da...
Róznica w samopoczuciu, kiedy stąd wyjeżdża... :shock:
Same kurwa pieski francuskie...

Pawełek__NH

Postautor: Pawełek__NH » śr cze 04, 2008 11:26 am

To tylko Wielkie Piece i nie znowu nas kombinat truje tylko zawsze jak jest wiatr od kombinatu w stronę Nowej Huty opiłki spadają. Zazwyczaj wszystko leci na Proszowice i Igołomię. To tylko wina wiatru i niczego innego.
My Hutnika fani po świecie rozsypani za Hutnik za HKS pójdziemy aż po życia kres.

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » sob cze 21, 2008 9:35 pm

JOK_NH pisze:
Aldaris pisze:Jeszcze nie wiem. Jak koncertowali pare lat temu w Warszawie bilety były jakoś w okolicach 100 zł.

Adaris daj znać, jak będziesz cos wiedział już.
THX z góry.

Kraftwerk bedzie tutaj 19, 20, 21 września 2008 o 21:00 chyba
mam ulotke o tym w domu moge potem wrzucic skana jakby ktos chcial.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz cze 22, 2008 12:35 am

Stefek, daj znać, jak się zapatrujesz. Na PRV.